Sharella van den Berg

Rotterdam Bel 06-21472428 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Rietkerkweg 3066 TN Rotterdam

Toon op kaart
Sharella van den Berg
Over Sharella Mijn reistips Beoordelingen

The Big Apple – New York

”These streets will make you feel brand new

Big lights will inspire you”

Alicia Keys – Empire State of Mind

Als jonge meid van 17 jaar was ik verkocht aan dit nummer. Naast dat ik lekker mee kon blèren, werd de nieuwsgierigheid naar de stad New York alleen maar groter. Sinds ik het toerisme inrolde, stond New York altijd bovenaan mijn wensenlijst.

De grootste en meest dichtbevolkte stad in de Verenigde Staten heeft mij niet teleurgesteld. New York heeft mijn hart gestolen. En ja, je moet er van houden.
Het was mijn eerste kennismaking met de Verenigde Staten, maar typisch Amerikaans is het niet, kan ik inmiddels zeggen. Het is toeristisch, het is druk, het is groot, maar het is geweldig. In sommige delen van New York word je geleefd en is het nooit stil op straat, denk aan Midtown Manhattan, waar je o.a. Times Square en Empire State Building vindt. Maar je hebt ook delen van New York waar je het Amerikaanse leven wat meer kan proeven, wanneer je bijvoorbeeld aan de overkant bent, in Brooklyn.

En natuurlijk; de eerste keer gingen wij ook alle ‘bekende’ bezienswaardigheden af. Van Times Square tot de Brooklyn Bridge, van fietsen door Central Park (wat absoluut een aanrader is) tot een boottocht naar het Vrijheidsbeeld. Zowel het Empire State Building als Top of The Rock op met een weergaloos uitzicht.
Net voor COVID-19 bezochten wij de stad voor de tweede keer. Van de eerste keer wisten wij dat je ter voet oneindig veel kilometers aflegt. En heel eerlijk: we waren er al een keer geweest dus dachten de tweede keer wel iets rustiger aan te kunnen doen. Maar nee, je raakt er niet uitgekeken (en uitgelopen). Naast een wandeling over The High Line en een bezoek aan 9/11 Memorial, wat we de eerste keer ook deden, liepen we dit keer ook naar en door Brooklyn. Bezochten we 2x een basketbalwedstrijd in zowel Brooklyn als Madison Square Garden en zagen we New York nog imposanter worden met nieuwe gebouwen zoals Vessel en NYC Edge.
Ondanks dat we weer een kilometerrecord te pakken hadden, weet ik zeker dat er ook nog een derde keer komt ;).

[meer tekst onder de foto’s]

Aan hotels geen gebrek in ‘The City That Never Sleeps’. Slapen doe je inderdaad weinig, maar wel fijn als dit comfortabel kan. Eigenlijk raad ik iedereen aan te overnachten in één van de (2) RIU Plaza Hotels. Naast een fantastische, centrale ligging (om de hoek van Times Square), is de service geweldig en bieden deze hotels een uitgebreid ontbijtbuffet. Natuurlijk kan je in New York op elke hoek van de straat een ontbijtje scoren, maar niks is fijner dan een (drukke) dag starten met een bodem zonder te zoeken en te wachten. Ook is er een fijne ruimte om je op te frissen voor een late terugvlucht naar huis.

Over New York raad ik niet uitgepraat en heb ik nog vele tips. Denk aan overheerlijke restaurants, actieve fiets- en wandelroutes of spots waar je moet shoppen. New York kan een mooi begin zijn van een rondreis door de Verenigde Staten of als fantastische incentive voor jouw bedrijf. Wil je nog meer van me horen? Of gun je mij het om een boeking voor je te maken?

T: 06-21472428 (ook via WhatsApp)
E: sharella.van.den.berg@tuiathome.nl

Meer reistips

sharella.van.den.berg@tuiathome.nl

Stuur Sharella een bericht