Martine Tomassen

Bunschoten-Spakenburg Bel 06-10531304 WhatsApp E-mail Stuur een bericht

Voorste Kamp 19 Bunschoten-Spakenburg

Toon op kaart
Martine Tomassen
Over Martine Mijn reistips Beoordelingen

Cruisen met MSC

Heb je wel eens nagedacht over het maken van een cruise? Ik wel! Voor mijn eigen zomervakantie ging ik cruisen door het Middelands zee gebied. En ik hoor je denken; cruisen is voor oude mensen. Dat is het eerste wat iedereen zegt. Maar dit vooroordeel wil ik graag voor eens en altijd wegnemen. Cruisen is voor jong en oud en ieder wat wils. Er zijn verschillende rederijen (cruise maatschappijen), grootte van schepen en die zijn gericht op verschillende doelgroepen. En hoe leuk is het dat je meerdere bestemmingen ziet in een vakantie en maar één keer je koffer hoeft uit te pakken!? Mijn cruise werd uitgevoerd door MSC en het was fantastisch!

DE ROUTE

Cruises zijn er over de hele wereld. Stap 1 is het uitkiezen van de route. Weet je niet exact waar je wil beginnen dan kan je het ook eerst beperken tot vaargebied, bijvoorbeeld: de Middellandze zee of de Caribbean. Ik koos in de zomervakantie voor de Middellandse zee, omdat het daar lekker weer was die periode en voor een route met allemaal nieuwe bestemmingen voor mij. In die route kan je ook nog kiezen in welke haven je op wil stappen. Voor mij was dat Bari (Zuid Italië, Puglia), aangezien we daarna nog rond wilden reizen in Puglia, want ja dat kan ook nog!
Onze route van 1 week was als volgt:
– Bari (Italië)
– Venetië (Italië)
– Dubrovnik (Kroatië)
– Kotor (Montenegro)
– Zakynthos (Griekenland)
– Corfu (Griekenland)
– Bari (Italië)

HET SCHIP

Mijn cruise werd uitgevoerd door de rederij MSC en het schip de MSC Lirica. Op dit schip kunnen zo’n 2000 passagiers verblijven en telt 9 dekken. De kamers worden op een schip ”hutten” genoemd en hierbij heb je keuze uit een binnenhut (zonder zicht/raam), buitenhut (met raampje) of een balkonhut met dus een balkon. Ik boekte vanwege de fantastische route een balkonhut, zodat we tijdens aankomst en vertrek in de haven mooi zicht hadden en de zonsondergangen vanaf ons balkonnetje op zee konden bewonderen. Echt een aanrader!
Verdere faciliteiten aan boord zijn zwembaden, een kids waterpark, restaurants, barretjes, een casino, een gamehal, een midgetgolfbaan, een discotheek, fitness en een theater. Het is eigenlijk gewoon een groot drijvend all inclusive hotel op zee.

DE VERZORGING

Ontbijt, lunch en diner is bij MSC inclusief. Hiervoor kan je naar het buffetrestaurant, maar je krijgt ook een a la carte restaurant toegewezen. Zeker voor het diner vind ik dit een aanrader. Hier staat voor de gehele week een tafel voor je gereserveerd, krijg je iedere dag een afwisselende menukaart en wordt je bediend aan tafel. Alsof je dus eigenlijk iedere dag lekker uit eten bent! De kwaliteit is ook erg goed.
Dranken zijn nog niet inclusief. Voor drankjes kan je bij de boeking een drankenpakket bijboeken. Dit is goedkoper dan op het schip ieder drankje apart af te rekenen en je weet wat je van te voren kwijt bent.

EXCURSIES

Op de bestemming wil je natuurlijk graag wat zien. Nadat je de reis geboekt hebt kan je al inloggen op de website van de rederij om excursies te boeken. Dit zijn dan excursies door de rederij georganiseerd dus inclusief transfers. Ook kan je soms de stad al lopend bereiken vanaf de haven dus dan is een excursie vaak niet nodig, tenzij je het binnenland in wil. Uiteraard ben je ook vrij om geheel je eigen plan te trekken. Als je maar weer op tijd terug bent voordat het schip weer vertrekt!

VOEG CRUISEN TOE AAN JE BUCKETLIST

Kortom; cruisen is geschikt voor iedereen en zeker iets wat je een keer moet ervaren.

Het boeken van een cruise is complex aangezien het geheel op maat samengesteld kan worden.
Ik help je heel graag met het uitstippelen van de mogelijkheden en het boeken van de gewenste complete pakket.

Meer reistips

martine.tomassen@tuiathome.nl

Stuur Martine een bericht