Over Chantal Mijn reistips Beoordelingen

Griekse taverna’s en hip loungen op Kreta

Soms kom je op een plek die al je verwachtingen overtreft. Dat gebeurde bij mij met Rethymnon, gelegen aan de westkant van het Griekse eiland Kreta. Overdag kun je genieten van het prachtige brede zandstrand. Kies voor een heerlijk ligbed bij één van de vele beachbars. Struin over de lange wandelboulevard met vele winkeltjes en hippe loungetenten. Lunch bij één van de  gezellige taverna’s. Deze plaats heeft alles om je te kunnen vermaken. Je kunt ervoor kiezen om dichtbij het centrum te verblijven of juist wat verder weg en  rustiger te verblijven. Voor een taxi betaal je erg weinig en heb je vermaak binnen handbereik.

Wat een sfeer!

Wat een sfeer ’s avonds in het gezellige oude deel van de stad. Slenteren door de smalle straatjes en lekker eten op de meest leuke plekjes. Bij de haven vind je de visrestaurants. Een groot deel van het centrum van Rethymnon is autovrij. Net buiten het oude deel van de stad tref je de grotere terrassen, cocktail bars en is het in de late uurtjes erg gezellig.

Op pad met een huurauto

Met een huurauto zie je altijd meer. Hier enkele van mijn tips:

  • Vanuit Rethymnon kun je een bezoek brengen aan Balos Beach; één van de mooiste stranden van Europa.
  • Bezoek ook zeker de prachtige stad Chania. Chania heeft een leuk centrum, veel terrassen langs de gezellige haven en ook hier tref je in de smalle straatjes de leukste taverna’s.
  • Lake Kourna is een zeer helder meer en de plek om prachtig aardewerk te kopen. Ben je met (jonge) kinderen op reis dan is het leuk om hier een waterfiets te huren!
  • Wil je op een unieke locatie vis eten of Grieks geroosterd vlees, dan zit je bij één van de taverna’s in Argyroupoli goed! Bekijk ook meteen de watervallen. Het is een heel bijzonder plekje om te zien.
  • Een verscholen pareltje vond ik Bali Beach. Niet perse voor het strand, wel voor de relaxte sfeer en de leuke restaurants.

Klik op de foto voor meer mooie plaatjes.

Enthousiast geworden over dit deel van Kreta? Van mijn bezoek heb ik een reisverslag gemaakt in de app Polarsteps. Naast nog meer foto’s en belevenissen staan er ook diverse accommodatiebezoeken in. Ik stuur het je graag toe en adviseer je graag over een eventuele reis naar dit mooie eiland.

 

Meer reistips

chantal.munoz@tuiathome.nl

Stuur Chantal een bericht