Over Chantal Mijn reistips Beoordelingen

See you in Vegas

Lees hier mijn verslag van mijn bezoek aan Las Vegas.

In de herfstvakantie van 2019 ben ik een week naar Las Vegas geweest. Twijfels had ik wel om een week in deze gekke stad door te brengen, maar gek werd bij aankomst al snel ‘te gek’! Wat een heerlijke stad en dat zegt iemand die het liefst buiten in de natuur is. De stad heeft niks, maar ook weer alles. Ik kan het niet goed omschrijven waarom deze stad me zo heeft geboeid. Ik denk doordat ik er langer ben verbleven ik alles heb gezien en werd de stad op een gegeven moment een beetje eigen. Het was er ook niet heel druk, ondanks Halloween. Niks gehaast, ook in deze stad kun je rustig aan doen. Ik had een favoriet plekje om te ontbijten in het Mandalay Bay Hotel en ontdekte ook de betere plekken om niet al te duur te kunnen eten in de avonden. The Italian foodcourt bijvoorbeeld in hotel New York is van hele goede kwaliteit en ook de foodcourt in het Mandalay Bay is goed.

Waanzinnige hotels
Ik heb alle hotels aan de Strip bezocht. Overal kun je naar binnen en elk hotel heeft wel een eigen attractie, naast de casino’s natuurlijk. Daar rondlopen is al een attractie op zich. Het gaat er dag en nacht door. Een aquarium met haaien in het Mandalay Bay was bijzonder en Siegfried & Roy’s Secret Garden in Le Mirage eveneens. Een stukje rust in de hectiek van de stad, want op de Strip is altijd ‘herrie’. Overal komt muziek uit boxen. Bezoek het nagebootste Venetië waar het altijd avond is in The Venetian en de zeer exclusieve winkels in het Bellagio zijn leuk om te windowshoppen. De beroemde watershow voor dit spectaculaire hotel is ook een must-see. Overdag en ’s avonds de moeite waard, de shows zijn anders. In tegenstelling tot bijna al het andere kun je de watershow gratis bekijken. Voor de meeste hotelattracties betaal je tussen de 25 en 40 USD per persoon.

Ontdekken
Met de bus kun je je gemakkelijk over de Strip verplaatsen, maar houd je van lopen dan is het een goede 45 minuten van de ene naar de andere kant. Ik heb alleen de bus genomen om naar Fremont Street te gaan in old-town Vegas. De rit laat je een andere kant van Las Vegas zien. Hier veel armoede. Het lichtgevende dak is bijzonder, maar ik was er snel weer weg. Voelde me hier niet prettig. Op de Strip heb ik me overigens geen enkele keer onveilig gevoeld. Overdag niet en ’s avonds ook niet. Stap tijdens de busrit terug uit bij een mooie outlet shoppingcenter. Het wijst vanzelf waar je moet zijn, maar de chauffeur zal je ook graag helpen met het geven van uitleg over hoe de bus werkt.

Showtime
Als je in Las Vegas bent mag het bezoeken van een show van een wereldster eigenlijk niet ontbreken. Er treed altijd wel een grote artiest op. Tijdens mijn vakantie heb ik de show van LadyGaga gezien in Park Theater. Een bijzondere ervaring die de 300 dollar Ga je naar Las Vegas dan is een flinke pot met zakgeld wel handig.

Grand Canyon
Tijdens je bezoek aan Las Vegas kun je ook prima een excursie maken naar de Grand Canyon wat ik absoluut aanraad. Per helikopter is de snelste manier en ook de leukste! Er zijn diverse pakketten te boeken waarbij transfer van en naar je hotel vaak is inbegrepen. Ik had ook gekozen voor een vip-bezoek aan de Skywalk. Snelle rij, 2 leuke foto’s, maar vond het geen must. Het glazen platform boven de Grand Canyon steekt niet heel ver uit, ik had er meer van verwacht. In totaal kostte deze excursie 500 USD per persoon voor een halve dag.

Een andere ‘wereld’
Na 4 dagen in de stad had ik behoefte om de natuur in te gaan. Op ongeveer 60 kilometer vanaf Las Vegas waan je je in een totaal andere omgeving. Namelijk die van de Spring Mountains. Bergen, bossen en uitgestorven dorpen. Heel uniek om te zien. Het leuke van een excursie is dat de gids je veel verteld en je meeneemt naar de mooie plekjes. Je kunt natuurlijk ook zelf een auto huren. De wegen in en om Las Vegas zijn rustig. The Strip kun je wel beter vermijden vanwege de drukte.

Handige informatie
Je bezoekt Las Vegas gemakkelijk met een rechtstreekse vlucht van KLM. In ongeveer 10 uur bereik je de stad. Kies je voor een vlucht met een overstap dan kun je die stad ook aandoen. Zo kun je Las Vegas combineren met New York, of wat dacht je van Chicago! Het voor- en najaar zijn de perfect periode om Las Vegas te bezoeken. Hoewel het op mijn eerste dag 15 graden was, heb ik uiteindelijk op de laatste dag met 27 graden nog bij het zwembad gelegen. In de zomermaanden is het er extreem heet en wil je hier geen week zijn. Las Vegas is een dure stad, maar in de hotels vind je mooie foodcourts waar je goed kunt eten voor redelijke prijzen. Het is handig om voor vertrek te bekijken wat er allemaal is, dat scheelt zoeken terwijl je er bent en kun je optimaal genieten.

Klik op een afbeelding om alle foto’s te bekijken. Ben je nieuwsgierig geworden over mogelijkheden voor jouw eigen vakantie? Maak dan gebruik van het contactformulier en ik neem z.s.m. contact met je op.

Meer reistips

chantal.munoz@tuiathome.nl

Stuur Chantal een bericht