Sylvia de Wit

Hoorn Bel 0629405597 E-mail Stuur een bericht

Drieboomlaan 25 1624 BA Hoorn

Toon op kaart
Sylvia de Wit
Over Sylvia Mijn reistips Beoordelingen

Idyllisch Ibiza

Ibiza 2019 Portinatx,

Vorige zomer was ik op Ibiza met vriendinnen, Tanja en Hella. Met vriendinnen doe je andere dingen dan met je geliefde, laat dat duidelijk zijn. Toen zat ik midden in het centrum van het drukke Playa d’en Bossa met een hippiemarkt voor de deur. Ushuaiha op loopafstand en met een bootje vaar je zo naar Ibiza stad. Discotheek Pascha in de buurt.

Met een huurauto verdwaalden wij en kwamen terecht op een idyllische plek, op het terras van Los Enamorados aan de baai van Portinatx. Het straalde rust / zen uit hoe je het ook wilt noemen,   ik keek mijn ogen uit.
Ik kreeg een rondleiding en als reisagent doet de eigenaar dit maar al te graag, er waren ook 9 hotelkamers. Ik dacht echt hier ga ik zeker terug komen maar dan met mijn geliefde. ( die ik toen nog niet had )
En zie hier, ruim een jaar later ben ik hier met Cees. Er was een kamer vrij voor 4 nachten. We hebben een vroege vlucht heen geboekt en een late vlucht terug zodat wij 5 volle dagen op dit mooie eiland kunnen vertoeven.
Na een korte vlucht van nog geen 2,5 uur staat onze huurauto klaar om op ontdekking te gaan. Eerst maar eens koffie drinken bij het dichtbij zijnde strand van Ses Salinas. Het is zondagochtend 9 uur lekker vroeg en de zon straalt zoals wij hoopten. Het wordt met het uur drukker en de gezellige verkopers proberen aan alle strandgangers hun spullen zoals brillen, kleden, hoeden en jurken te verkopen. Wij rijden met de auto naar Santa Eulalia en hebben trek gekregen. We volgen de lange boulevard en aan het einde belanden wij op een Engels terras en genieten daar van ons eerste biertje en bestellen een sandwich.
Toen werd het tijd om naar ons hotel te gaan. Stephan verwelkomde ons met een zeer aparte cocktail en vol enthousiasme vertelde deze vrolijke man, afkomstig uit Oostenrijk, wat er allemaal te doen en te zien is in de buurt van dit bijzondere hotel/restaurant/winkel. Als we willen kayakken geven wij dit 5 minuten van te voren even door en dan kunnen wij daar gebruik van maken. Stephan laat ons het dakterras zien en wij smelten. Rooftops, dakterrassen…….we love it. Een wijds uitzicht, de bootjes die in het water liggen de loungemuziek…..je snapt het vast wel. Na een goede maaltijd gaan we slapen want die 3 uur nachtrust van de vorige nacht was toch te weinig.
Met de plattegrond vol leuke plekjes omcirkeld door Stephan gaan wij op pad. We belanden via kleine kronkelweggetjes door de prachtige natuur bij het strandje van s’Aigo Blanca. 1 strandtent en we voelen ons in het paradijs. In de middag lunchen wij bij het strandje van Los Xarraca en met onze snorkels verkennen wij de onderwaterwereld. Het water was rustig en er waren kleine visjes te zien.
Er is een duikcentrum en Cees gaat mee en boekt 2 duiken deze 3e dag. Ik vermaak mij heel goed bij het hotel. Ik werk een uurtje en ga eens kijken bij de hotels die op loopafstand liggen. Altijd leuk om werk en privé zo te combineren. Later op de dag kijken wij hoe het stadje Portinatx er verder uitziet, ons plekje aan het einde van Portinatx bij ons hotel Los Enamorados wat “de geliefden”betekent is net wat authentieker.
De zonsondergang is elke dag weer een feestje bij de plaatselijke chiringuito, telkens genieten wij van ons drankje ‘Mochito’ en wisselen het af met ‘Caipirinha’. Laat in avond eten wij Gamba’s bij het naastgelegen restaurant El Puerto.
Na een overheerlijke nachtrust ontbijten wij weer in de zon op het terras, wat genieten wij van deze stek. De vierde dag gaan wij de westkust ontdekken. Stefan geeft ons weer de mooie plekjes door en wij gaan ze allemaal bekijken. Sommige mensen doen een wijnreis, cultuur, tuinen, culinaire / route wij doen een strandreis/route lijkt wel. Kleine minder toeristische strandjes met vaak maar 1 restaurant. Cala Comte is wel heel bijzonder 380 graden uitzicht en de zee is niet bepaald rustig. Het water klotst wel 12 meter hoog tegen de rotsen aan. Een zeer bijzonder mooie plaats. We drinken er koffie en genieten van het weidse uitzicht. Ik pas nog wat leuke hippiebroeken in het plaatselijke winkeltje.
We rijden door naar Cala Tarida, Cala Vadella en gaan zonnebaden bij Carmen waar we overigens Paella hebben gegeten aan het strand van Cala d’Hort. Laat op de avond rijden wij weer terug naar Los Enamorados waar het altijd gezellig is, de knusse verlichting, het personeel, alles straalt ZEN uit……. Het echt Ibiza gevoel.
Donderdag 12 september, onze laatste dag. Tot het laatste moment wachten we met uitchecken want we willen eigenlijk nog niet weg maar het moet want om 12.00 uur moet onze mooie kamer leeg zijn. Wij gaan nog even kijken bij Cala Nova Atzaró beach. Dit bijzondere plekje ligt net boven Punta Arabi de hippiemarkt, leuke combi. We lunchen bij Sluiz. In de plaats Santa Gertruidis de Fruitera. Een winkel waar alles te koop is in Ibiza-stijl qua meubels maar ook kleding. Er is een circus en een zeer bijzonder restaurant vol met Mariabeelden, we kijken onze ogen uit. Onderweg naar de luchthaven wandelen we door Ibiza-stad de oude stad. Na een flinke klim om het uitzicht te bewonderen trakteren wij onszelf op een Sangria, het echte Spaanse drankje waar we nog even van genieten op een terras waar je niet voorbij kan lopen zo leuk ( zie foto 1). We leveren de huurauto in, de afhandeling gaat vlotjes en na een korte vlucht belanden wij weer thuis. We kunnen terug kijken op mooie dagen en deze ervaring staat gegrift in ons geheugen.

Meer reistips

sylvia.de.wit@tuiathome.nl

Stuur Sylvia een bericht